Human Districts en GreenPulse slaan de handen in elkaar om meer burgers te betrekken bij de duurzame energieprojecten in hun buurt.

GreenPulse is een onafhankelijke energieproducent die instaat voor de ontwikkeling, de financiering en het managen van grootschalige zonnepaneelparken voor bedrijven in België en het buitenland. Het zonnepark kan aangevuld worden met middelgrote windmolens en laadpalen voor elektrische voertuigen.

GreenPulse werd opgericht in 2008 en realiseerde reeds projecten voor TVH, Betafence, BMW, Inni Group, die Keure en meer.

Burgers betrekken bij energie projecten

Klanten, werknemers en buurtbewoners kunnen vanaf nu mee participeren in deze energieprojecten. Via een burgercoöperatie kunnen geïnteresseerden aandelen kopen en op die manier mede-eigenaar worden van het energieproject.

Werknemers van Inni en die Keure investeerden alvast mee in de zonnepanelen op het dak van hun werkgever.

Eerste stad: Roeselare

Milieubewuste sportgigant Decathlon schakelt GreenPulse in om het komende jaar drie nieuwe zonneparken te bouwen. Het eerste zonnedak wordt in januari 2019 geplaatst op de Decathlon vestiging in Roeselare. Samen met Human Districts maken we de Roeselarenaren warm om te participeren in deze groene investering.

Onder andere met een brief en een infosessie nodigt Human Districts de inwoners van Roeselare uit om te investeren in het energieproject. Een aandeel start van €500 en het verwachte rendement ligt tussen de 3% en 6%. Een interessante investering waarmee elke fiere Roeselarenaar zijn of haar steentje kan bijdragen aan het uitbouwen van een Human District.

Infoavond

Op 5 december 2018 om 20u krijgen klanten en stadsgenoten van Decathlon Roeselare uitleg bij het zonneproject.
Vlaams Minister van begroting, financiën en energie Bart Tommelein is enthousiast over het initiatief en heeft zijn aanwezigheid bevestigd.

Ik wil mee investeren in Decathlon RoeselareMeer informatie over onze infoavondBezoek de website van GreenPulse
wouternuytten

Author wouternuytten

More posts by wouternuytten

Leave a Reply